Vaji i përftuar nga vjelja e ullirit në këtë fazë ka këto karakteristika:
- Ka cilësinë më të lartë, shije dhe aromë shumë të ndjeshme.
- Përbëhët nga 100% ullinj jeshil.
- Ka përmbajtje shumë të lartë të acidit oleik, antioksidanteve dhe polifenoleve.
- Ka aciditet më pak se 0.1%.

Vaji i përftuar nga vjelja e ullirit në këtë fazë ka këto karakteristika:
- Ka cilësi të lartë, shije dhe aromë të ndjeshme.
- Përbëhët nga ullinj në fazën optimale të pjekjes ku 50% deri në 70% e tyre janë në ngjyre jeshile.
- Ka përmbajtje të lartë të acidit oleik, antioksidanteve dhe polifenoleve natyrale.
- Ka aciditet më pak se 0.4%

Vaji i përftuar nga vjelja e ullirit në këtë fazë ka këto karakteristika:
- Ka sërish cilësi të lartë por aromë dhe shije më të ëmbël.
- Përbëhët nga ullinj në fazën më të avancuar të pjekjes në ngjyrë të errët.
- Ka përmbajtje mesatare të acidit oleik, antioksidanteve dhe polifenoleve.
- Ka aciditet më pak se 0.8%
